Yara

In de zomer van 2018 heeft mijn pony Yara wekelijks (gedurende 10 weken) een aquatrainsessie gedaan bij AquaDynamics. Wij rijden endurance en zijn klasse 3 startgerechtigd (afstand 80 km). Tijdens onze laatste wedstrijd in mei 2018 (klasse 2, 60 km) merkte ik dat Yara moeite had met haar achterhand, ze voelde niet sterk en vergat soms een achterbeen. Dit wilde ik eerst in orde hebben voordat we klasse 3 zouden starten. Nadat ik al diverse positieve verhalen had gehoord en gelezen over aquatraining besloot ik contact op te nemen met AquaDynamics. In overleg met Martine besloten we om 1x per week een aquatraining te doen gedurende 10 weken. Hierbij werd Yara uitgedaagd met water op kniehoogte in een vlot staptempo. Yara liep elke week gemotiveerd de loopband op en stapte dan fanatiek een half uur door het water.

Samen met de trainingen thuis merkten we al snel vooruitgang in kracht en balans. 12 augustus 2018 zijn we nogmaals een klasse 2 wedstrijd gestart (67,5 km). Wat een verschil met de vorige keer! Veel beter in balans en geen problemen met de achterhand. Yara was klaar voor de 80 km!

8 september 2018 hebben we onze eerste klasse 3 van 83,5 km met succes uitgereden. Yara bleef super fijn lopen, kwam zonder problemen door de keuringen (voor-, tijdens- en na de wedstrijd), met complimenten van de dierenarts. Als kers op de taart wonnen we daarbij zelfs de Best Condition prijs! Martine, bedankt voor deze mogelijkheid! Wij zullen zeker vaker komen trainen in aanloop naar de wedstrijden.

Yvonne en Yara